Kuukausikatsaus, heinäkuu -19

Nyt on kokonainen kuukausi kävelyhaastetta takana ja aika katsoa miten se on vaikuttanut minuun. Päivittäinen kävelymäärä on keskimäärin tuplaantunut haastetta edeltävään aikaan. Myös ruokavaliota on muutettu kevyempään ja terveellisempään. Kävelyn lisäksi pyöräilen jonkin verran sekä joogaan. Joogan aloitin heinäkuun aikana ja vielä olen kankea kuin rautakanki.

Ehkä ensimmäinen muutos jonka havaitsin parin viikon jälkeen on, että askel nousee lenkillä huomattavasti reippaammin ja kevyemmin. Olen aina ollut hidas kävelijä mutta vauhtia on kyllä tullut enemmän vaikken ole varsinaisesti pyrkinyt siihen. 

Kävelystä on tullut rutiinia. Sain alkuviikosta ikävän haavan jalkapohjaani kävellessäni ulkona avojaloin ja sen vuoksi en ole tällä viikolla päässyt kuin lyhyille kävelyille ja kärsin suoraan sanottuna vieroitusoireista. Tänään on toivoakseni ensimmäinen päivä kun pääsen normaalille lenkille. Huom. Normaalille. Jos kävelyn tuplaaminen on uusi normaali niin kyllä se on silloin rutiini.

Illalla väsyttää ja aamulla herää virkeänä. Illalla on ollut pakko mennä 30-60 minuuttia aiemmin nukkumaan koska väsyttää. Vastaavasti herään aamulla hieman ennen herätyskelloa, ei väsytä eikä tarvi torkuttaa. Yöunet ovat siis hieman pidentyneet ja ehkä parantuneetkin. Ainakin näen hirveästi elävän tuntuisia unia jotka muistan aamulla.

Jaksaminen noin yleensäkin on parantunut. Alkaen ihan kotitöistä ja työstä, tuntuu että asiat sujuu ripeämmin ja paremmin. Sen sijaan keskittyminen esimerkiksi elokuvien katsomiseen on heikentynyt. En vaan pysty istumaan koko elokuvaa paikoillani vaan alan touhuta kaikkea muuta. Ihan hyvä, on tullut viime vuosina vietettyä ihan liikaa iltoja sohvalla telkkarin edessä.

Sitten ihan mitattavissa olevat asiat. Tämän kuun aikana paino on pudonnut 2,8kg, vyötärö kaventunut 5cm ja BMI pudonnut 35,1 --> 34,0. Tästä on ihan hyvä aloittaa elokuu. Elokuun aikana paino varmaan putoaa pienemmälle kymmenluvulle, mikä olisi kyllä aikamoinen juhlan aihe. Jatketaan kuitenkin kävely ja terveellinen ruokailu edellä, niin eiköhän nämä muutkin mitat seuraa perässä 😊

1.7.2019 kävelyhaaste aloitettu
1.8.2019 mennessä kävelty 151,2km/1000km




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viidesosa haasteesta suoritettu

Lomalla on aikaa nauttia ulkoilusta

Aivan onneton kävelyviikko