Suosikki aamupalani

Aamulla puuroa keitellessä tuli mieleen että voisin hieman avata mitä syön aamuisin. Olen aina ollut huono syömään heti herättyäni mutta olen yrittänyt nyt opetella panostamaan siihen että ennen lounasaikaakin tulisi syötyä jotain. Aamiaisen merkityksen loppupäivän jaksamiseen olen kyllä huomannut ja enää en osaisi lähteä pelkän kahvin voimalla liikenteeseen. Vapaapäivinä aamiaista tulee kyllä edelleen venytettyä niin että se on ennemminkin aikainen lounas vai brunssiksiko sitä kuuluisi sanoa, mutta työpäivinä istun kiltisti lasten kanssa aamupalapöytään. Tässä nyt muutama oma suosikkini.

1. Kaurapuuro erilaisilla lisukkeilla


Ehdoton suosikkini on kaurapuuro. Veteen keitettynä, hieman suolaa. Yleensä lisään valmiiseen puuroon marjoja suoraan pakkasesta jolloin ne sopivasti jäähdyttävät puuron eikä tarvi odotella puuron jäähtymistä. Kuvassa on puuroon (50g hiutaleita) lisätty mansikkaa (65g) ja mustikkaa (35g). Usein lisään puuroon lisäksi muutamia pähkinöitä, rahkaa, raejuustoa, banaania tai voita. Marjat kuitenkin kuuluvat puuroon lähes poikkeuksetta.

2. Munakas 

Munakas on toinen suosikki aamiaiseksi, usein tosin vapaapäivinä kun syön vähän myöhemmin sillä silloin on enemmän aikaa, muu perhe ei nimittäin niin ymmärrä hyvän päälle ja ehtii valmistaa muille muuta samalla.
Itse laitan munakkaaseeni yleensä yhden pienen sipulin, tomaatin, pari tuoretta chiliä ja tuoreita yrttejä esim persiljaa kaikki pieneksi ja pannulle tilkassa öljyä, kun ovat kunnolla pehmenneet niin levy pois päältä tai ainakin ihan pienelle ja pari munaa sekoitetaan joukkoon. Munakas on ihan hirveää kuivana, joten hauduttelen hiljaa munat juuri ja juuri kypsäksi.

3. Rahka ja Mysli

Tästä mulle on usein muu perhe kommentoinut että miten voin syödä rahkaa ja mysliä keskenään sekaisin kun ovat niin kuivaa mutta en ole kyllä kiinnittänyt itse huomiota. Joskus toki myslin kanssa on maustamatonta jugurttia mutta söin siitä muutama vuosi sitten itseni yli. Lemppari myslini on pirkan luomu mysli sillä siinä ei ole mitään rusinoita ja on oikeaa mysliä eikä jotain ihme hiutaleita. Suosituksia saa antaa muista vastaavista tuotteista.

4. Hiivaton siemenleipä

Tämä on aika uusi tuttavuus mutta jäi kyllä pysyvästi ruokavalioon. Syön kyllä muitakin leipiä mutta tämä Fazerin vatsaystävällinen hiivaton siemenleipä kolahti kovaa. Taas yksi asia jota muu perhe ei ymmärrä. Päälle laitan kaikkea kasviksista juuston kautta muniin (lihaleikkeleitä en käytä) tai syön ihan sellaisenaan. Se onkin ehkä yksi syy miksi leipään niin tykästyin että melkein itkupotkuraivarit tuli kaupan leipäosastolla kun tuote olikin yhtenä päivänä loppu. Maistuva ja kostea rakenne niin ei välttämättä tarvi mitään päälle. Pesto muuten on aika hyvää tämän kanssa!

1.7.2019 kävelyhaaste aloitettu
20.9.2019 mennessä kävelty 422,2km/1000km
Syyskuussa kävelty 110,8km/180km

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viidesosa haasteesta suoritettu

Lomalla on aikaa nauttia ulkoilusta

Aivan onneton kävelyviikko